Jest mnóstwo rzeczy, których twój lekarz Ci nie powie. Dlaczego??? Bo straciłby Ciebie – jako pacjenta! A natura ma dla nas tak dużo do zaoferowania, trzeba tylko wiedzieć co, kiedy, jak, z czym tak, a z czym nie stosować i jak przygotować..

Zewsząd ciągle w tej chwili słyszę o nadchodzącym sezonie na katar.. na kichanie.. na grypę, anginę, przeziębienia, a do tego szalejąca pandemia.. Nie ochroni nas żadna maseczka, jeżeli sami nie zadbamy o nasz system odpornościowy. Na zdjęciu poniżej –  mój sprawdzony sposób na NIEchorowanie.. od kilku dobrych lat, co roku od jesieni do wiosny piję naturalny antybiotyk na occie jabłkowym – codziennie, systematycznie, jedną łyżkę dziennie.. profilaktycznie.

Wprawdzie na dworze jest jeszcze ciepło, ale zróbcie go jak najszybciej! On musi jeszcze po zrobieniu przez ok 2 tygodnie stać i nabierać mocy, zanim zaczniemy go stosować! Dopiero potem przecedzamy i mamy gotowe lekarstwo. Profilaktycznie używałam go już przez kilka sezonów od jesieni do wiosny razem z mężem i nie mieliśmy nawet kataru, a jak czułam, że zaczyna coś się dziać, to brałam przez 2-3 dni 4-5 dawek.. I nic się nie rozwinęło! Polecam!!!

Jest jeszcze jedna bardzo ważna rzecz: to BRAK SKUTKÓW UBOCZNYCH! Do tego mogą go stosować dzieci, wprawdzie jest dość ostry w smaku, ale można dodać do niego wody.

NATURALNY ANTYBIOTYK może zwalczać nie tylko choroby, ale może także działać zapobiegawczo, dlatego też warto mieć go w domu, nawet jeśli jesteście pewni, że nic Wam nie dolega. Wiele artykułów spożywczych działa jak antybiotyk, np. czosnek, cebula, imbir czy chilli, ale najlepsze rezultaty osiąga się stosując jednocześnie kilka z nich. Ciężko by było zajadać się codziennie chrzanem, chilli i czosnkiem, ale tu wszystko razem łączymy i w rezultacie powstaje potężny naturalny antybiotyk, który z powodzeniem zwalcza wiele różnych gatunków bakterii, wirusy, pasożyty i grzyby. Usprawnia krążenie i przepływ limfy. Nawet wobec Candida (forma drożdżaka), owa mikstura ma działanie terapeutyczne. Sekret skuteczności tego niezwykłego toniku tkwi w kombinacji jego składników. Każdy z nich jest świetny, ale razem tworzą niesamowite lekarstwo.

Przepis jest na 700ml octu.. ja w tym roku będę robić razy sześć albo i osiem, żeby potem nie dorabiać i żeby starczyło na cały sezon dla 2 osób, bo mimo że dziennie bierzemy z mężem tylko po jednej łyżce, to tak jak pisałam wyżej, gdy tylko coś zaczyna mnie brać, to od razu zwiększam ilość dziennych porcji. A uwierzcie mi, lepiej od razu zrobić więcej, bo potem nie chce się już dorabiać.

Składniki:
§ 700 ml octu jabłkowego (organiczny, niefiltrowany)
§ 1/4 szklanki drobno posiekanego czosnku
§ 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli
§ 2 świeże ostre papryczki chili
§ 1/4 szklanki startego imbiru
§ 2 łyżki startego chrzanu
§ 2 łyżki zmielonej kurkumy lub 2 zmiażdżone świeże kłącza

Wykonanie:
1. Do miski wlej ocet jabłkowy, następnie dodaj do octu całą resztę składników i dobrze wszystko wymieszaj.
2. Mieszaninę przelej do szklanego słoja tak, by był on wypełniony w 2/3 swojej objętości.
3. Teraz dopełnij słój octem jabłkowym.
4. Zakręć mocno słój i wstrząśnij.
5. Odstaw naczynie w chłodne, suche miejsce na czas dwóch tygodni. Co kilka dni wstrząśnij. W tym czasie aktywne składniki przedostaną się do octu.
6. Po dwóch tygodniach przecedź zawartość słoja przez gazę, a otrzymaną miksturę przelej do butelki.
7. Otrzymany tonik można używać w kuchni jako dodatek do potraw. Jednak niezrównaną jego zaletą jest jego działanie lecznicze. Jest on najlepszym, wykonanym w domu – naturalnym antybiotykiem!

Dawkowanie
1. Uwaga: mikstura ma bardzo intensywny, ostry smak! Jeżeli jesteś wrażliwy na pikantne przyprawy, lepiej zrezygnuj z tego antybiotyku, lub przyjmuj go na początku w bardzo małych dawkach, w celu sprawdzenia, czy tolerujesz taką mieszankę.
2. Przed spożyciem rozcieńcz wodą odpowiednią dawkę toniku. Jeżeli nie będziesz mieć problemu z przyjmowaniem nierozcieńczonej mikstury, możesz ją przyjmować w czystej postaci.
3. W celu wzmocnienia układu odpornościowego zaleca się przyjmowanie jednej łyżki toniku rozcieńczonego w jednej filiżance (150ml) wody.
4. Stopniowo możesz zwiększać dawkę do ilości ok 25ml dziennie.
5. W celu zwalczenia stanu chorobowego przyjmuj 1 łyżkę toniku 5-6 razy dziennie.
6. Przed podaniem mikstury dzieciom, oraz w przypadku kobiet w ciąży, przed zastosowaniem należy zasięgnąć porady lekarza.

Skutki stosowania wszystkich składników naturalnego antybiotyku:


§ Czosnek jest już z natury sam w sobie silnym antybiotykiem. Zwalcza wszelkiego rodzaju szkodliwe bakterie i grzyby, wskutek czego działa ochronnie na florę jelitową, a zarazem sprzyja namnażaniu się korzystnych mikroorganizmów.


§ Cebula jest blisko spokrewniona z czosnkiem. Wzmacnia działanie czosnku, tak więc w duecie mają większą moc w walce z chorobami.


§ Chrzan ma szczególnie korzystny wpływ na stan całego układu oddechowego, Oczyszcza zatkane zatoki, usprawnia krążenie krwi, oraz broni organizm przed przeziębieniem i grypą.


§ Imbir i chili hamują stany zapalne, łagodzą ból i znacząco stymulują krążenie. Pomagają wyleczyć organizm z choroby.

§ Kurkuma jest najbardziej aktywną przyprawą pod względem leczenia stanów zapalnych. Zwalcza infekcje, hamuje rozwój raka, łagodzi bóle stawów, a nawet łagodzi stany depresyjne.

Pijmy na zdrowie!

Już 400 lat p.n.e. ocet jabłkowy był używany przez ojca medycyny – Hipokratesa. Ocet jabłkowy jest bogaty w pektyny, które obniżają wysoki poziom cholesterolu i regulują ciśnienie. Pozytywnie wpływa na szczególnie istotną dla kości – równowagę mineralną. Chociaż ocet jabłkowy zawiera mało wapnia, to pomaga zwiększyć wchłanianie tego związku z innych pokarmów. Ponadto zawiera niesprzyjający grzybom i zakażeniom bakteryjnym kwas jabłkowy, który dodatkowo rozpuszcza kryształy kwasu moczowego, przez co może przynieść ulgę osobom skarżącym się na bóle stawów.

Dodaj komentarz